2008. március 31., hétfő

Névnapi ajándék

Gábor névnapjára valami különleges ajándékkal szerettem volna neki kedveskedni. Valami olyannal, amit magam csinálok, amiből érzi és látja, mit jelent ő nekem. Már régebben kinéztem ezt a minialbumot a 2Peas galériájában, és MUSZÁJ volt megcsinálnom neki. Neki, akit a legjobban szeretek a világon. Ilyen lett:




A betűket aranyszínű kontúrmatricával csináltam, egyesével kellett egymás mellé tenni, mivel eredetileg a hét napjait és a hónapokat írták ki vele. Ilyet egyébként a Hobbyművészben lehet kapni, a hópihékkel és a virágokkal, pillangókkal együtt vettem a Mammutban. A strasszok a TESCO-ból vannak, a virágot pedig egy egyszerű (25 Ft-os) papírcsíptetővel erősítettem fel.



És hogy miért szeretem Gábort? Mert:
- kedves hozzám reggel is, amikor morcos vagyok;
- nem fárad bele, hogy noszogatnia kell a munkába induláskor és mindig elmondja, milyen aranyosnak talál, ahogy a földön csücsülve a cipőmet fűzöm;
- bevisz reggel dolgozni és este eljön értem autóval, pedig gyalog 5 percre van a munkahelyem a lakástól;
- hozott nekem egy kiscicát és még nem vágta ki az utcára;
- mindenhez ért, vagy legalábbis úgy tesz, és én ezért őszintén csodálom;
- TV-függő, de legalább nem nyaggat, amíg blogolok;
- bármilyen hülyeséget találok ki, mindig benne van a buliban.



Szeretem télen. Gyerekkorom óta korizom, szinte hamarabb álltam a jégen, mint a saját lábamon. Ő viszont életében nem húzott még korcsolyát... Kecskeméten, a Malom tetején nyílt egy picike koripálya - naná, hogy ki kellett próbálni. Előre röhögtem, mekkorát fog esni, és hát mindkettőnknek kétségeink voltak már afelől is, hogy egyáltalán meg tud állni a korin. Ehhez képest egészen jól ment neki! Kezdetben nagyon ragaszkodott a korláthoz, úgy ölelgette, mintha az élete múlna rajta, én meg nem mertem kézenfogni, nehogy magával rántson. Így hát csak siklottam utána, és pofátlanul fotóztam, ahogy totyog a jégen, egyre bátrabban, majd tényleg vágódott egy akkorát, hogy a kisgyerekek ijedten rebbentek szét. De nem történt baja, felállt, és büszkén megjegyezte, hogy 13 év küzdősport után azért ESNI megtanult.



A kék girlandokat vékony szivacslapból vágtam ki hobbikéssel. A hópihéket egy átlátszó műanyag lapra ragasztottam, a korcsolyát pdig gyengébbek kedvéért bekarikáztam ezüstszínű pöttyökkel, hogy jól látható legyen. Kellett is. Apukája a padlóról kaparta fel az állát, amikor megtudta, hogy Gábort sikerült jégre vinnem...



Szeretem nyáron is. Van egy nyaralójuk Kunfehértón, ahol el szoktunk bújni a világ elől. Időnként megpróbálok belefulladni a tóba, mert úszni nemigen tudok, de ő mindig megmenti az életemet. Napszúrást kapok, sört iszunk meg boroskólát, összeveszünk a Sörfesztiválon, utána kibékülünk, hangyát irtunk a szoba sarkában, és sátrat verünk sötétben a kertben a szülők nagy örömére, szóval nem csinálunk semmi fontosat, csak jól érezzük magunkat. Szeretem, amikor hülyéskedik, és akkor is, amikor komolyan és merengően néz maga elé. Pesten voltunk a Forma-1 idején, és a Westend előtt felállított sátorban ki lehetett próbálni a kerékcserét és az autószimulátort. Úgy örült neki, mint egy kisfiú. Szegeden meg árvizet fotóztunk, a sziluettes képet akkor csináltam róla. Ilyen is tud lenni.



A kis táblákat vastag kartonból csináltam, ringlikkel és strasszokkal dekoráltam, a feliratos papír Tassotti márkájú. Szivacsragasztóval raktam fel, így kicsit kiemelkedik a síkból.


Élvezetes volt csinálni ezt az albumot, négy vagy öt napig dolgoztam rajta. Kicsit még felcsicsáztam a karikákra kötött szalagokkal is, és azonnal átadtam. Na nem mintha meglepetés lett volna... dehogy! Oldalanként sikítottam Gábornak, hogy "Jó lesz-e így?", meg "Nem bírom összenyomni a karikákat!", úgyhogy az egész folyamatot láthatta. Mégis örült neki. Mert szeret.

A gyönyörű fotókat egy barátom készítette, aki esküvők fényképezésével foglalkozik - bátran ajánlom bárkinek, aki szereti az igényes, művészi és egyáltalán nem szokványos képeket. Munkái megtekinthetők itt. Néhány részletfotóval is megörvendeztetett, íme:



Már megszületett a következő album ötlete is, régi családi fotókból. Hiába, ha egyszer elkezdem, nem bírom abbahagyni...

Pussz: Mesi

11 megjegyzés:

  1. Huha! Teljesen padlót fogtam. És közben mégis ugrálok örömömben. Jó kis paradoxon, mi? :D
    Ez az albumod fantasztikus lett. Bármilyen nemzetközi terepen is megállná a helyét. Gyönyörű, technikás, színes, izgalmas, alapos. Imádom! Nagyon ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csodálatos és a részletfotókon nagyon átjön a szépsége. Jó volt olvasni hozzá ismét a leírást, annyira kedves és lelkesítő! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Mesi, ez igazán szemet gyönyörködtető ajándék. És igaza van Szilvinek, ez nemzetközi tetepen is megállná a helyét. Ha csak a fotót láttam volna róla és meg kell tippelnem ki készítette, biztos külföldire gondolok. Nagyon szépen elkészítetted és gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  4. SZUPEEEEEEER!!!!!!! Nagyon nagyon tetszik MINDEN részlete! Profi munka, Mesi!!!! Olyan büszke vagyok rá, hogy mindez itt nálunk született! Csúcs!

    VálaszTörlés
  5. Itt is gratulálok hozzá, csak így tovább!!!:-)

    VálaszTörlés
  6. Hát ezek után én Neked adnám az idei Scrapbook-Oscart! ;-)
    WOW!!! Eszméletlen JÓ lett! És profi és hűű és stb. Nem ia találok megfelelő szavakat!! GYÖNYÖRŰ! Imádom a kiegészítőket, a színeit, a fényképeket, a szöveget! MINDENT!! SZUPER! Asszem nem kell mondanom, hogy méég ;-))
    (a készítés menete külön tetszik :-)

    VálaszTörlés
  7. Szia Mesi!

    Ez annyira szép!! Nagyon ügyes vagy, és nem tudom honnan van az a rengeteg jó ötlet a fejedben. :))

    VálaszTörlés
  8. Wow! Ááááááááááá! És benne vagy teljesen és benne van Ő is, valami megfoghatatlanul gyönyörű: fizikálisan és mentálisan is. Gratulálok! :))

    VálaszTörlés
  9. nekem még mindig állam a padlón! fantasztikus lett! de tényleg!!! imádom! egyébként én is kinéztem anno ezt a fajta albumocskát a 2p-n, de azt hiszem nem tudtam volna ennyire klasszul megcsinálni. gyönyörűek a képek és minden, amit hozzátettél, a szövegek.... hatalmas gratuláció és még-még-még ilyeneket!!!

    VálaszTörlés
  10. Hello Mesi... your first Word-album is adorable... I love it!
    Thanks for visiting my blog ;)
    Anne-Marie from Poland

    VálaszTörlés
  11. Szia Mesi!
    Tényleg gyönyörű, és, nem csak az album!!!
    Az is, ahogy Gáborról írsz... szinte elsírtam magam, úgy meghatódtam. Nem is tudtam, hogy az Öcsémet lehet így is szeretni.
    Puszi, és csinálj még ilyeneket!!!
    Ancsa

    VálaszTörlés

Örülök, ha üzensz nekem!