2010. május 13., csütörtök

Busz, workshop, Laupheim (1.rész)

Ahogy ígértem, jön egy kis beszámoló a hétvégén Laupheimben tett látogatásról, amelyre minden évben sor kerül. Már másodjára mehetek én is a Rayher magyarországi csapatával, most tudatosult bennem igazán, hogy több, mint egy éve itt dolgozom...

Busszal vágtunk neki a világnak 7-én este, tavalyi tapasztalataim alapján BORZASZTÓ hosszú útra készültem, így jobbnak láttam, hogy teljes menetfelszereléssel induljak. Így került be az amúgy sem kicsi bőröndömbe a kényelmes melegítő mellé egy pléd, rajta némi Mizo DNS-sel (értsd: szőr), csak hogy meglegyen a komfortérzet, amint alvás után a macskám darabjait szedegetem ki a számból és sepregetem le az arcomról...

Magyarországon megálltunk 3 helyen, majd átruccantunk Szlovákiába, felvenni a szlovák nagykereseket. A határon majd' egy órát vesztegeltünk, mert valami nyomkövetőre (???) és különböző papírokra volt égető szükségünk, dög hideg volt, pokrócba csavarva jegesmedve-partit rendeztünk a csajokkal. Erről is van kép, de hogy kinél, nem tudom. Pár napon belül remélem, minden engem (is) ábrázoló képet megkapok emailben.

Az osztrák határ után a szlovákok nagy megdöbbenésére elvackolódtam a busz padlóján a hátsó széksorok között, "Üldögéljen további 10 órát, akinek két anyja van!"- felkiáltással. Itt még nem alszom, csak utasításra úgy teszek, mintha... aztán elég jól elnyomott a buzgóság. Kb. 4 órát sikerült aludni, még álmodtam is, körtét szedtem a Kellékország Katájának, magassarkú cipőben, kovácsoltvas kerítés megmászása közepette. (Nem kicsit röhögött, amikor ébredés után előadtam neki. )Reggel 8 körül értünk a szállásra egy Biberach nevezetű kisvárosban, a hotelnek még a neve is gyönyörű volt: Eberbacher Hof. Mindenütt faragott macskák és porcelánfejű babák díszítették a lépcsőfordulókat. Elég jól megértem a németeket, de a becsekkolásnál azonnal nyelvi nehézségeim akadtak. Egy idősebb hölgy, valszeg tulaj vagy ilyesmi, rendkívül kedvesen érdeklődött valamiről, közben a szobakulcsra mutogatva. Nem túlzok, 3 perc kellett, hogy felfogjam, a szobaszámunkat kérdezi, és azt, hogy most KICSEKKOLUNK-E, csak éppen ANGOLUL, valami borzalmas bajor akcentussal. Vúmnámör, valahogy így hangzott, tőlem francia vagy japán is lehetett volna, akkor sem vágtam volna kevésbé értelmes fejet. Végül Kata fejtette meg, mindenesetre jól röhögtem rajta.Itt támadjuk be a laupheimi Rayher-bázist, a kukásmellényes fiatalember nagyon készségesen irányította a forgalmat a kapuban, német létére pedig kimodottan helyes volt - előítélet a csúnya német pasikról törölve.A kiállító terem bejáratát a Télapó őrizte személyesen - tavaly békák voltak itt, kicsi, nagy meg koronás, minden mennyiségben. Valamelyiknek adtam is puszit, erre Télapóvá változott mire visszajöttem, Herceg sehol, ez az én formám.

Edit halkan figyelmeztetett (mivel már ismer), hogy ha a kiállítás papíros részét meglátom, ne vagy csak igen halkan kezdjek visítani, majd hozzátette, hogy ő is csak nehezen állta meg a tetszésnyilvánítás ezen módját. Mutatom, miért is:Íme a BoBunny "Flower Child" kollekció, ami kb. júliusban várható Magyarországon. Ez az 5 féle lesz a teljes kínálatból. A Rayher egyébként bedobja még a BoBunnytól a "Dots" és "Tis The Season" papírokat is (5 féle), utóbbit Rayheres tervezésű, abszolút "kórdinéting" gomb-, szalag- és miltonkapocs-készlettel, valamint a......"Jazmyne" kollekciót, ami a leggyönyörűbb az összes közül. Sajna ebből sem mind a 16 papírt, a formavágottak kimaradtak, de így is érdekes lesz a dolog. Glitteres, nagyon jó minőségű egyoldalas papírokról van szó, legalább ennél nem szakad meg a szívem, hogy a másik oldalát nem tudom használni.

Újabb nagy gyártót vezet be a cég, megjelenik a My Mind's Eye a kínálatban. Itt látható az "Andrea Victoria" készlet, nagy örömömre a Die-Cut ívvel megspékelve kerül forgalomba várhatóan augusztus körül.A natúr színek kedvelőinek jó hír, hogy a MME "Ooh La La" kollekcióból ezúttal nem a lányos rózsaszín, hanem a fiús verziót választották. Majd rögtön terveztek is hozzá egy szokásos gomb-szalag-milton csomagot, hogy hová a fenébe fogom tenni a boltban, az egyelőre rejtély......mivel a felsorolt 6 készlet mellé a következőkre lehet még számítani: Hobby Fun Inc. "Baby Girl", "Baby Boy" és "Christmas" készlet (utóbbi szintén gombbal, kapoccsal és szalaggal ellátva). Keresgettem a neten, hogy belinkeljem, de nem találtam semmit. Tündéri papírok, kicsi alvó babákkal, hosszúfülű nyuszikkal, kitömött oroszlánfigurákkal, kicsit a Lázár Ervin-féle mesevilág hangulatát idézve. Valamilyen rejtélyes oknál fogva (nincs gyerekem?) nem készítettem fotót a babás papírokról (sem), helyette mutatom a karácsonyi kollekciót, feldolgozott állapotában.
A negyedik gyártó pedig a Best Creation Inc., két készlet várható tőlük. Fiús anyukáknak a "Transportation"-t, lányos anyukáknak pedig a "Once Upon a Dream"-et mutatom, itt (felülről a második és harmadik kollekció). Na meg itt a képen is ez van kezemben, remélem, kellőképpen eltereli a figyelmet a gyűrött fejszerkezetemről. Igen, mindkét készlet tartalmaz formára vágott szélű papírokat is, egyébként meg csillámosak, és annyira jó az illatuk!És akkor Tim Holtz-rajongók, figyelem! A scrap.hu-n a Trendfigyelő rovatban már emlegetett kooperáció eredményeként nem csak megszülettek, de kaphatóak lesznek itthon is a Sizzix Tim Holtz nevével fémjelzett vágósablonjai, ha minden igaz, augusztustól. Sajnos nem minden, de vagy 6 féle vágó-, valamint legalább 2 domborítósablon fogja színesíteni a palettát.Tavaly is imádtam a Crafters Companion bemutatóját, ahol a lila bőröndöt feltaláló lány személyesen prezentálta a 3-4 perc alatt elkészülő pop-up képeslapokat, dobozokat és egyebeket. Ez idén sem volt másképp, ő és a társnője 4(!) nyelven nyomták szinkronban a bemutatót, mindenkit nagyon kedvesen invitálva a standjukhoz. Mi is jól elbeszélgettünk, közben meg járt a keze, és megmutatta, hogyan kell 3 perc alatt legyártani egy muffinos képeslap alapját, ami már csak díszítésre vár. A képen egy meglepetésdoboz látható, akrilcsíkon lebegő pillangókkal, amihez ezt használta (egyike a kiegészítő lapoknak az Ultimate Pro bőröndhöz).
Másik újdonságuk, ami azonnal birtoklási vágyat ébresztett bennem, az ez. A CleverCut egy profi vágógép, sarokkerekítő és szögben vágó és falcoló és perforáló és fotóméretező funkciókkal, ha valaki nagyon szeret, ezt kérném a névnapomra.

Úgy látom, most úgy belelendültem a scrapbook-termékek leírásába, hogy az összes többi történés egy új bejegyzésbe fog kerülni. Mivel már nem látok ki a fejemből, holnap folytatom a többi hobbicuccal és a programokkal, addig is jó nyálcsorgatást, gondolom, úgyis mindenkit ez érdekelt igazán... :) De azért érdemes lesz elolvasni a holnapit is, nekem hatalmas élmény volt a sok újdonság, és megmutatom, miket csináltam a workshopokon!

Már alszom is...