2008. december 26., péntek

Karácsonyi merengés

Az idei karácsonyom kissé rendhagyóra sikeredett. Még szeptemberben azon pánikoltam, hogy jajj, mi lesz, ha egyedül leszek és szomorúság meg depresszió lesz úrrá szép kis lelkemen - nos, ezt olyannyira sikerült elkerülnöm, hogy ha nem is vágyom még egy ilyen karácsonyra, de azt állíthatom, hogy igenis túl lehet élni az ünnepet így is. Mi is kellett hozzá?

Barátok, ajándékok, szervezés, és legfőképpen munka rogyásig. Decemberben már nem volt szabadnapom, illetve lett volna kettő, de mindkét alkalommal berántottak dolgozni a hamburgereshez. Lógott a belem 24-ére. Egyébként vicces volt figyelni az embereket, ahogy kétségbeesetten vásárolnak és szaladgálnak az utolsó napokban, az utcákon nyomják az autósok a dudát (mintha attól megszűnne a dugó a kereszteződésben...), és a végén "már-mindegy-mit-de-azonnal"-hozzáállással megveszik az első, kezük ügyébe kerülő AKÁRMIT a nagyinak, a tesónak vagy bárkinek. Mosolyogtam rajta, de azért szomorú is ez egyben.

Én egyszerűen letudtam az ajándékozást. Online könyvesbolt (szerencsére az én szeretteim tudnak olvasni és imádják a könyveket!), futár kihozta, feladtam postán és kész. Mellé még néhány házi készítésű apróság, képeslap, és 23-án este felhívtam a barátaimat, hogy még idejében boldog karácsonyt kívánjak nekik. Végre nyugodtan cseveghettem, megbeszéltünk néhány találkozót és nagy örömet okozott, ahogy Szabó Andi barátnőm a meglepetéstől akkorát visított a telefonba, hogy fél méterre kellett tartanom a fülemtől a bájos hangját. Az ajándékokat szigorúan karácsony előttre időzítettem, főleg mert nem bírtam volna tovább titkolni, aki meg nem kapta meg időben, az ünnepek alatt volt időm megcsinálni a meglepetést.

Rengeteg ajándékot kaptam én is! Ez a kép csak egy kis ízelítő, de van, amit még később kapok és aminek már híre-hamva nincs... nyammmm...


Nézzük csak:
  • Anyától ajándékutalványt kaptam, amit egy bűnös éjjel elköltöttem a TESCO-ban, lett belőle csoki meg finom kaják, és végre megvehettem olyan dolgokat is, amire egyébként sajnálnám a pénzt. A Kennedy család életéről szóló könyvet küldtem neki, meg ezt a mézeskalácsos képeslapot. Ha nem ér oda a két ünnep között, igen morcos leszek.


  • A főnökeimtől érkezett a doboz Merci csoki és egy Naomi Campbell parfüm (Cat DeLuxe at Night - vicces a neve, éjjeli luxuscicának fordítanám). Azért ezt kaptam, mert állandó témám bent Mizo, és a parfümösüveg dísze egy fekete szőrös kis pompom, amit azzal a lendülettel fel is lógattam a telefonomra.
  • Alíz már megint nem hazudtolta meg önmagát, hülye zoknik terén nagyon ott van ő is: lábtyűt kaptam, meg egy angyalkát sógyurmából, a neve Éndzsölke lett. Ja, meg egy doboz házi édességet, ami rejtélyes körülmények közt elfogyott egy nap alatt. Üzenem neki, hogy igen kevés volt, és már az ízére sem emlékszem, tessék legközelebb rendes adagot csinálni nekem, legalább úgy 1,5-2 kg-ot. Nnnna.
  • Erással megegyeztünk, hogy kap egy parfümöt és cserébe az árával beszáll a könyvbe, amit már rég kinéztem magamnak, aztán mindenki kifizeti a sajátját, kicseréljük az ajándékokat és aztán visszaadjuk és baromira meglepődünk. Így is lett. A könyvnek egyébként nagyon örülök, csodaszép varrnivaló holmik vannak benne, majd referálok, mi készül belőle éppen.
  • Gréti is könyvet kapott, szintén varrás témában, és gyanús, hogy mivel előbb átadtam már neki, ebből varr nekem valamit, mert nagyon sunnyog...
  • Anita barátnőmtől egy naaaaaagy faliképet kaptam, sárgát és modernet és csajosat, szigli-lakba ideálisat... Hmmmm. Már csak egy pasi kellene, aki felfúrná nekem a falra, de akkor már nem is lenne szingli-lak. Na, ezt még át kell hidalni valahogy.
  • Juca, Szilvi, Timi és Kriszta a scrap.hu-ról gyönyörű lapokat küldött, köszönöm Nekik is, hogy gondoltak rám!
  • Magamat leptem meg a Havas-könyvvel, ha véletlenül nagyon belejönnék a pókerezésbe, ez majd elrettent. Mert mostanában kártyázunk ám a Macambó Café-ban, vasárnap olyan nyerő szériám volt, hogy a fiúknak hullott a hajuk tőlem...

Nekem hátra van még néhány dolog, mert csak most jutott rá idő. Várom már a december 30-i scrap-talit, akkor adom át a szerkesztőségi tagoknak az ajándékokat, úgyhogy arról nem is rakok fel még képet, legyen csak meglepi. Azért csináltam pár képeslapot, íme:

Egy darab műszőrme láttán kaptam ihletet, olyan hószerű volt, meg a Festive készlet hópihéi is éppen illenek rá. Meg lilák is. Trendi cucc. Varrtam, mert mostanában inkább varrni van kedvem, bár már beizzítottam a fényképezőgépet is: Anya utalványaiból új, tölthető elemekre is futotta. Viszem is Pestre a masinát, hátha tudok lőni valami szép havas képet, meg scrap-talisat, meg barátosat, lesz itt kép, januárban tudok szkreppelni is végre.

Azért volt karácsonyfa meg ünnepi kaja is, Anitáéknál. Szenteste ért haza Ausztriából, és mire megjött, anyukájával feldíszítettük a fát - az én díszeimmel, mert az övék nem került elő az istenért se. Aztán ettünk halászlét meg gubát (aznap már másodjára, mert bent is az volt a menü), lenyomtunk pár pohár pezsgőt (aznap már másodjára, mert bent is iszunk pár napja minden műszak végén), volt nyugalom és béke, másnap 10-ig aludtam, voltam Eráséknál Harkakötönyben ebédelni, csocsóztunk az öccsével és rengeteget nevettünk. Jó volt!

A karácsonyi depi szerintem csak elhatározás kérdése. Igenis lehet szép az ünnep, mert lehet, hogy egyedül vagyok, de nem magányos, és ez a lényeg! Januárra kipihenem magam rendesen, jó sok pénzem lesz a decemberi melóhegyek miatt, és újabb terveim vannak, mert a legutóbbiak már teljesítve lettek. Sikeres évem volt tulajdonképpen, a 2009-es meg minden szempontból jobb lesz.

További kellemes ünnepet és nyugalmat, békét kívánok minden olvasómnak!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól teltek az ünnepek! A Praktikás könyv nagyon szuper, nekem is megvan és varrtam is már belőle csuda dolgokat.
    Boldog új évet Neked is!

    VálaszTörlés
  2. Boldog Új Évet Kívánunk!:))

    VálaszTörlés

Örülök, ha üzensz nekem!