2010. február 14., vasárnap

12 hónapos album - Szilveszter

Régóta forog az agyamban, hogy kellene csinálni egy olyan albumot, amit most elkezdek, aztán meg befejezem. Jó, ez önmagában nem akkora nagy szám (pfff...), de amire konkrétan gondoltam, az talán még számomra is teljesíthető lesz.

Mert az úgy volt, hogy kezdődött az év a szilveszterrel, meg aztán jött a január, és történt egy csomó minden, és ezeket én szorgalmasan és címszavakban felvezettem a mindenes füzetembe. Csak hogy el ne felejtsem. Nem csak történések vannak a füzetben, hanem dalszöveg, egy-két skicc, meg ilyenek. Szabályos albumot nemigen tudnék összerakni belőle, de talán jó lesz még valamire, ami a 2010-es év lenyomata lehet. Így jutott eszembe egy egész évet átfogó album terve.

Aztán arra gondoltam, hogy mi lenne, ha nem egyedül csinálnám meg ezt az albumot, hanem megkérdezném, hogy:

"Ki tart velem?"Kicsit elszaladt már az év eleje, de mivel ez nem akkora nagy feladat, hogy ne lehessen könnyedén pótolni, akár most is bele lehet vágni, nem?


Szóval a terv a következő:

1., Fogj egy szilveszteri vagy nagyon-év-eleji képet

2., Készíts belőle egy kis oldalt (legyen kb.20x20 cm), aminek a BAL oldalán lesz a kötés, mivel ez lesz a nyitó lapja az albumnak

3., Szerepeljen rajta egy boríték, amibe bele lehet (sőt kell) tenni az újévi fogadalmakat, terveket, megvalósítandó álmokat. Ez azért kell, mert tavaly csináltam egy ilyet, és rájöttem: varázsereje van a leírt szónak...

4., Legyen rajta továbbá valami csillogó dolog, egy idézet vagy jó mondás, ami előrevetít valamit, amit fontosnak tartasz az új évre vonatkozólag.

5., Meghatározom a színeket is, csak hogy ne legyen annyira egyszerű: lila és fekete (na jó, a lila helyett lehet pink vagy a rózsaszín egyéb árnyalata)

Ha mindez megvan, jelezd nekem egy blogbejegyzéssel és az elkészült alkotásodra mutató linkkel, hogy részt veszel ebben a dologban. Minden elkészült oldal, oldalpár után beteszek valamilyen apró ajándékot, kiegészítőt, scrapbook-papírt egy dobozba. Így összegyűlik az év folyamán egy remélhetőleg terjedelmes blog-candy, amit az album befejeztekor kisorsolok azok között, akik velem együtt részt vettek a 12 hónapos album megvalósításában.

Jó móka lesz! Na, ki csatlakozik?