2009. január 19., hétfő

Azért vannak a jó barátok...

Ha az ember sötét hajnalban arra ébred, hogy egy riadt hang a telefonban azt mondja: kérlek segíts, baj van, az nem jó. Nagyon-nagyon rossz. Még rosszabb lehet annak, akivel a baj történt. Senkinek nem kívánom a csütörtökről péntekre virradó éjszakát.

Anita a barátnőm, ismerem már vagy 5 éve. Jelenleg Ausztriában dolgozik, egy multicégnél osztályvezetőnek tanul. Hogy majd itthon jó lesz. És vannak álmai, hogy majd kifizeti az autóját meg a lakását, meg majd be is rendezi és ehhez hasonlók. És elég egy szerencsétlen mozdulat, egy zárlatos konnektorba bedugott lámpa, és kész a baj. Édesanyja egyedül volt otthon, amikor este 8 körül kigyulladt a lakás.

Anita édesanyja a kórházban van az intenzíven, égési sérülések, némi sokk, füstmérgezés. De már jobban van. Lili kutya elpusztult, szegényke. A lakás egyik fele teljesen kiégett, a másik fele a sűrű, zsíros, műanyagos füst miatt használhatatlanná vált. Ruhák, bútorok, könyvek, személyes tárgyak, csecsebecsék, emlékek. Amikor reggel hétkor odaértem, kínomban csak annyit tudtam kinyögni: úgyis ronda volt a tapétád. Legalább elmosolyodott.

Kérlek benneteket, akik olvassák a blogomat, fogjunk össze egy kicsit. Annyi kreatív embert ismertem meg, talán tudnátok picit segíteni - nem anyagiakkal, hanem szeretettel, szépérzékkel, ötletekkel! Tudom, hogy ez egy olyan blog, amit elsősorban a scrap miatt olvasnak, olvastok, de járnak ide varrogatók, üvegfestők, egyéb kreatív tevékenységet űző emberek is: ha bárki kedvet érez magában, hogy egy kedves tárggyal, varrott holmival, bármilyen KÉZZEL KÉSZÍTETT és nem vásárolt, apróbb vagy nagyobb ajándékkal egy kis meglepetést szerezzen a barátnőmnek, nézzen át ide! Nyitok egy újabb blogot Anitának ajándékba, amit egyelőre titokban tartunk a barátokkal, akik mind-mind azonnal jöttek és segítettek a romeltakarításban, intézkedésben, újjáépítésben. A blogon megörökítjük a lakásfelújítás nehézségeit és már most nagyszámú vicces pillanatait, a lépéseket, ahogy a csúnya fekete valamiből egy szép kis lakás lesz újra, és ha valaki szeretne valamit üzenni, vagy küldeni akár csak egy "Szorítunk Neked!"-képeslapot, itt meg fogja találni Anita, amikor vége lesz az egésznek. Úgy terveztem, hogy a lakásavatón átadjuk neki ezt a blogot, és akkor majd más szemmel fogja látni az egészet.

Még egyszer a link: Anita új otthona

Kérlek, add tovább, linkeld be, hogy minél több kreatív csajhoz eljusson - ha csak ennyit segítesz, már az is nagy dolog!

Mindenkinek köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha üzensz nekem!