2012. március 23., péntek

Glamour-album

Ezt a különleges albumot egy hölgy készíttette a férje születésnapjára. Kellemes hangulatú, szexis fotók álltak a rendelkezésemre, ezért csak kevés díszítést tettem az oldalakra, hogy a képek érvényesülhessenek. Mivel személyes jellegűek, ún. glamour-fotók, ezért teljes oldalakat nem mutathatok.

Mi is az a glamour? Olyan fotográfiai terület, ahol az alkotó az érzékiséget, bűbájt próbálja ábrázolni a modell segítségével, egy pillantással, egy mozdulattal, akár egy kivillanó testrésszel. Nagyon izgalmas ilyen képekkel dolgozni, hiszen ez azt is jelenti, hogy a megrendelő nagy bizalommal van irántam, és ez mindig jól esik.


A borító Adri Édesanyjának a keze munkáját dicséri. Nekem nagyon tetszik! Finom, bőrszerű anyagból készült. Inkább fekete, mint sötétkék - attól függ, honnan nézem. Nagyon jól illett hozzá a bordó rózsa és a dupla, organza-szatén masni.


Kedvenc papírjaim egyike ez a bársonyos felületű, buja mintás scrapbookpapír. Pici is elég belőle egy oldalra, és nagyon hatásos. Strassz, csipke, nagyon csajos...

A türkiz eleinte nem volt benne a tervben, de mivel néhány fotón ilyen fehérneműk szerepeltek, és a fekete-fehér képekhez is nagyon jól illett ez a szín, úgy döntöttem, nem lesz teljesen pirosas-bordós árnyalatú az album.

A papírrózsák egytől egyig kézzel készültek és igyekeztem máshol is érdekes, plasztikus, "tapizható" megoldásokat alkalmazni. Dekorgumiból vágott indákat, fűzőt, hajtogatott szalagokat, Svarowsky-strasszokat használtam.


Az első oldal akrillapból van, az utolsón pedig egy dalszöveg szerepel. Az egész albumon végigvonul egy Quimby-szám, a Magam adom. A cél ugyanis az volt, hogy a megrendelő - Kata - a férjének most egy igazán különleges oldalát mutassa be, igazán magát adhassa ajándékba.



Külön öröm volt, amikor megkaptam Kata levelét az átadás után:

"Sikerült a kedvesemet egy olyan ajándékkal meglepnem, ami teljesen elbűvölte. Gyönyörű minden egyes oldal. Minél többször vesszük a kezünkbe, annál jobban tetszik. Minden apró részletnek jelentősége van. Köszönöm, hogy úgy készítetted el, ahogy én megálmodtam!"

Én köszönöm, hogy elkészíthettem, kedves Kata!